A citromsav felhasználási módjai

Arról már volt szó, hogy a citromsav a legtöbb gyümölcsben és zöldségben megtalálható, a citrusfélék tartalmazzák a legnagyobb mennyiségben.

citrom

Ez a szerves sav azonban számos más célra is felhasználható, például élelmiszer adalékanyagként, tartósítószerként, kozmetikai termékek összetevőjeként és mint erőteljes tisztítószer. A citromsavat ma már a legtöbb bioboltban megvásárolhatjuk fehér, kristályos por alakjában is.

Élelmiszer-adalékanyag

a citromsav megtalálható a különböző feldolgozott élelmiszerekben és üdítőitalokban. ez egy hatásos szerves tartósítószer, ami az élelmiszer/ital címkéken E330-ként szerepel. A citromsav kellemes citrusos íze jól működik az üdítőitalokban.

Vízlágyító

A citromsav kémiai tulajdonságai miatt, mint gyenge szerves sav, erőteljes vízlágyítóként is kiválóan működik. A vízben nyomokban található fémeket lebontja, így ideális választás minden kemény víz természetes kezelésére.

Háztartási tisztítószer

Sok, teljesen természetes háztartási tisztítószer is tartalmaz citromsavat, melyet a konyhában és a fürdőszobában egyaránt hatékonyan alkalmazhatunk. Képes eltávolítani a makacs foltokat, a zsíros szennyeződéseket. A citrusos illata kellemessé teszi a felmosott felületet, ugyanakkor tisztábbá és frissebbé is. a közös háztartásban érdemes a zuhanyajtókat, a mosdót és a WC-t is citromsavval takarítani, mivel erős baktériumölő tulajdonságokkal is bír.

Fürdőgolyó

A fürdőgolyókban is ott van a citromsav, mivel használata teljesen biztonságos és előnyös a fürdés során is.

Kárpittisztító

A gyógyszerész minőségű citromsav 10%-os oldatként való alkalmazása segít a szőnyeg foltjainak eltávolítására. Tény, hogy sok szőnyegtisztítási vállalat is használja a szőnyeg tisztítására a különböző otthonokban és a nagyvállalatoknál is.

Kozmetikum

A citromsav viszonylag gyakori összetevője a kozmetikai termékeknek, mivel kiegyensúlyozza a pH-értéket. Éppen ezért kis mennyiségű citromsavat tartalmaznak a samponok, tusfürdők, arctisztítók, körömlakkok, kézmosók, szappanok és egyéb kozmetikai termékeket.

Citromsav 1kg (1000g)MosóMami

-4% Citromsav 1kg (1000g) MosóMami

A citromsav a természetben is előforduló anyag, ezért környezetbarát módon használhatod különféle háztartási célokra.

Ár: 2715 Ft
2820 Ft
Megnézem

MM Citromsav 500 g

-4% MM Citromsav 500 g

Oldott vagy por formátumban a háztartásban széleskörűen alkalmazhatja elsősorban vízkő, rozsda oldására. környezetkímélő, sokoldalú tisztítószer anyag.

Ár: 1495 Ft
1560 Ft
Megnézem

Vitaking C-vitaminCsipkebogyóval tabletta 60db 1500mg

Vitaking C-vitamin Csipkebogyóval tabletta 60db 1500mg

Legnagyobb dózisú Vitaking C-vitamin. Folyamatos felszívódású, 1500 mg hatóanyag-tartalommal, ami 8-10 óra alatt egyenletesen fejti ki hatását, így biztosítja az egész napos megfelelő c-vitamin ellátottságot.

Ár: 3790 Ft
Megnézem
Értékelések (1)